Neither one nor Many

 
June 7 2013

Wat ik handig vind is om snel een plaatje te kunnen delen, op IRC bijvoorbeeld. Naar tweakers.net gaan, {inloggen, }naar fotoalbum, file upload knop, naar juiste map bladeren, plaatje selecteren en dan uploaden... is voor mij dan niet snel genoeg. Vooral als ik het plaatje voor me heb staan, negen van de tien keer in Windows Explorer®™.

Ik wil gewoon de files selecteren, een sneltoets indrukken en aangeven in welke map ze moeten. Daarna wil ik de link hebben naar het plaatje en klaar. Geen frustratie. :)

Voorbeeld van upload naar tweakers.net fotoalbum

Leuke bijkomstigheid is dat je gelijk een heleboel files in één keer kunt uploaden op deze manier.

Toelichting

sanitizer.exe moet gestart zijn en luistert (standaard) o.a. op CTRL + ALT + 6. Zodra die hotkey ingedrukt wordt zal sanitizer (1) de geselecteerde files uit het actieve explorer venster lezen en wegschrijven naar het bestand selected_files.txt en (2) het php script explorer_call.php aanroepen die met dit bestand kan doen wat je wilt, in dit geval de files uploaden met curl.

Uploaden naar tweakers was het doel, maar omdat ik het überhaupt handig vind om ook andere dingen te kunnen doen met geselecteerde files in explorer heb ik het flexibel gehouden met een script. Ook vind ik het handig om allerlei dingen onder ctrl+alt+{nummer} te kunnen stoppen: zoals text in het clipboard of system calls uitvoeren. Dus ook dat heb ik wat ruimer opgezet en daar is sanitizer uitgekomen.

Sanitizer configgen voor Tweakers.net image uploads

Je moet dus wel 1337 genoeg zijn om het fotoalbum unlocked te hebben binnen tweakers, anders zul je de optie onder je profiel niet hebben. :7 Als je mij genoeg vertrouwd kun je de installer van sanitizer downloaden en uitvoeren. De installer maakt ook een example_tweakers/ directory aan met daarin een explorer_call.php, die kun je bewerken en over explorer_call.php heenplakken die een directory hoger staat. Out of de box werkt deze dus nog niet.

Ten eerste zitten in explorer_call.php ook nog wat andere probeersels van mij die je kunt negeren (opties 'c' en 's').

Voorbeeld output:

Listing of files:

 - C:\Program Files (x86)\sanitizer\example_scripts\explorer_call.php.tweakers


Please select from the following list
 - s = move to unsorted directory with extensions as subdir
 - p = upload to tweakers fotoalbum public folder
 - r = upload to tweakers fotoalbum private folder
 - c = create command prompt here
 (other) = exit


You choose (press RETURN):

Ten tweede ga ik even uit van de standaard situatie dat je een private en een public folder hebt in je fotoalbum. In mijn geval is 'r' -> upload naar m'n album 'private' en 'p' naar 'public'. Je kunt het script makkelijk uitbreiden met een extra curl request om de albums eerst dynamisch op te halen. Vergeet het dan niet in de reacties te delen ;)

Als je dit huidige script werkend wilt maken voor jezelf moet je momenteel:

1. Een TnetID (sessie id) in de sourcecode op regel 29 zetten van een actieve sessie naar tweakers.net (je zou een extra sessie kunnen maken speciaal voor dit script). Dat kun je doen door in te loggen en met Firebug je cookie uit te lezen:

2. Je fotoalbum id's in de source zetten op regels 32 en 35.

Deze staan in de URL's van de albums, in het voorbeeld 1001:

3. sanitizer.exe moet wel gestart zijn natuurlijk

Troubleshoot

  • Image upload werkt niet op geselecteerde files op je desktop. Open dan eerst explorer en ga via dat ding naar de desktop..
  • Lees ook de troubleshoot van sanitizer. Huidige PHP script is namelijk niet geheel fout ongevoelig opgezet. :X


Blog Comments (0)


Leave a Reply

Comment may not be visible immediately, because I process everything manually.**

**) I plan to automate this.., but it's on my ToDo since for ever..


Author:
Ray Burgemeestre
february 23th, 1984

Topics:
C++, Linux, Webdev

Other interests:
Music, Art, Zen